Nicolae Păun poate fi arestat

Plenul Camerei Deputaților a admis, miercuri, cererea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) de încuviințare a arestării deputatului Nicolae Păun.

S-au înregistrat 165 de voturi ”pentru” și 86 ”împotrivă”. În sală au fost prezenți 261 de deputați.

Votul a fost secret, cu bile.

Cu o săptămână în urmă, deputații au avizat cererea DNA de încuviințare a reținerii lui Nicolae Păun. Nu au avut însă cvorum pentru a vota și cererea de încuviințare a arestării.

Nicolae Păun, președinte al Asociației Partida Romilor ”Pro Europa”, este acuzat de DNA de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene; schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene; deturnare de fonduri; spălare a banilor; efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite; cumpărare de influență, influențare a declarațiilor, toate în formă continuată.

R.D.

NICIUN COMENTARIU