20.1 C
București
marți, 16 august 2022 - 7:47
No menu items!

Nicolae Ciucă, replică către Florin Cîțu: „Nu porni un război, pentru că la război mă pricep” (surse). Cîțu neagă tensiunile cu premierul

spot_img

Premierul Nicolae Ciucă i-ar fi dat o replică tăioasă, marți, liderului PNL Florin Cîțu în timpul discuțiilor privind eventuale remanieri ale miniștrilor. „Nu porni un război, pentru că la război mă pricep”, i-ar fi spus Ciucă lui Cîțu, potrivit unor surse citate de Antena 3. Întrebat miercuri de jurnaliști despre tensiunile dintre el și premier, Florin Cîțu a negat existența acestora și a afirmat că orice evaluare a miniștrilor se poate face și la guvern, remanierea fiind atributul premierului, însă PNL trebuie să-și facă propriile evaluări.

Despre un posibil război în partid, Cîţu a spus că este cea mai bizară interpretare pe care a auzit-o: ”Cum să înceapă un război în partid faptul că noi ne evaluăm oamenii, că vrem să avem cei mai buni oameni? Asta este o interpretare bizară, nu au fost astfel de discuţii”, a comentat el. 

Florin Cîțu a negat și existența unor tensiuni în PNL. „Noi, conducerea PNL, noi toţi, suntem evaluaţi de membrii PNL. Dacă noi ducem partidul într-o direcţie greşită, noi vom fi evaluaţi greşit. Este datoria noastră să venim, înainte, şi să arătăm dacă este o probemă şi să o corectăm acum”, a spus liderul PNL. 

Cîţu a precizat că nu este nicio ruptură între el şi premier.

„Nu este nicio ruptură, are susţinerea PNL, aţi văzut şi măsurile, suntem singurii, eu sunt singurul şi PNL (..) am susţinut 2,5% din PIB, PNL a susţinut, pentru apărare, măsurile pe energie, chiar dacă nu sunt foarte liberale, le-am susţinut”, a completat Florin Cîţu. 

Despre faptul că premierul Nicolae Ciucă nu a venit la biroul lui Cîțu de la Senat, marţi, înaintea şedinţei Biroului Executiv al PNL, președintele PNL a spus că aceasta a fost decizia premierului. 

„Aceste discuţii înainte de Bex sunt între preşedintele PNL, prim-vicepreşedinţi şi secretarul general. Este un open invitation pentru premier, pentru funcţia de premier. Nu a venit, dar să ştiţi că la celelalte a venit. La BEX totul a fost ok”, a conchis Cîțu. 

Raluca Dan

viewscnt