3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 7:28
No menu items!

Nicolae Ciucă, desemnat oficial premier

spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat oficial, luni, desemnarea lui Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier. “Sperăm ca, începând de joi, să putem să ne apucăm serios de treabă”, a afirmat premierul desemnat, prezent la Palatul Cotroceni, alături de președinte, la momentul anunțului oficial.

“S-a încheiat sesiunea de consultări pe care am convocat-o cu partidele parlamentare. Am constatat că în Parlament s-a format o majoritate solidă, o majoritate din care fac parte PNL – PSD – UDMR şi grupul minorităţilor. Reprezentanţii acestei majorităţi au dorit să vină împreună la consultări. Am acceptat acest lucru şi am avut o discuţie pe care o consider foarte bună. Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. În consecinţă, îl desemnez pe dl Nicolae Ciucă, aici de faţă, pentru a forma o echipă guvernamentală şi pentru a se prezenta în faţa Parlamentului pentru votul de încredere“, a declarat Klaus Iohannis.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă şi-a exprimat speranţa ca, începând de joi, noul guvern să poată începe să lucreze.

În ultimele zile, am lucrat împreună cu celelalte partide să putem să agregăm un program de guvernare şi să se constituie o coaliţie solidă în Parlament, astfel încât să putem să asigurăm un govern care să asigure practic stabilitatea ţării.

Practic, cetăţenii aşteaptă de la noi soluţii şi să avem un program guvernamental care să fie în măsură să pună în aplicare deciziile pentru implementarea PNRR. E pentru prima dată când în programul de guvernare avem un procent substanţial pentru ceea ce înseamnă derularea unui proiect de investiţii, soluţii, precum şi măsuri sociale. Sperăm ca începând de joi să putem să ne apucăm serios de treabă“, a afirmat premierul desemnat.

Raluca Dan