1.2 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 7:32
No menu items!

Nicolae Bănicioiu, citat la Parchetul General în dosarul Colectiv. UPDATE Nu s-a prezentat la audieri din motive personale

spot_img

Fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu era chemat la audieri azi la Parchetul General, în dosarul Colectiv. Marți, la sediul Parchetului, tot pentru audieri, a fost și șeful DSU Raed Arafat.

UPDATE ora 12.20

Nicolae Bănicioiu nu s-a prezentat la audieri și a transmis anchetatorilor că motivele sunt personale. Este posibil ca în cazul în care nu își anunță prezența la audieri, conform citației, fostul ministru să fie citat cu mandat de aducere, așa cum prevede legea.

Audierea lui Bănicioiu vine după ce procurorii Parchetului General au deschis un dosar ca urmare a plângerii părinţilor victimelor şi supravietuitorilor tragediei, care au acuzat autorităţile de neglijenţă şi ucidere din culpă.
Pe 30 octombrie se împlinesc 4 ani de la tragedia din clubul Colectiv, în urma căreia 65 de tineri şi-au pierdut viaţa. Un incendiu devastator a ucis în acea noapte 27 de tineri. Alţi 38 de răniţi în incediu au murit din cauza infecţiilor contactate în spitalele din Bucureşti.
Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei erau artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi.
La patru ani distanţă, zeci de persoane încă se află sub tratament pentru a-şi îngriji rănile.