1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 11:20
No menu items!

Nicolăescu: Vom relua programul naţional de evaluare a sănătăţii populaţiei

spot_img

Nicolăescu: Vom relua programul naţional de evaluare a sănătăţii populaţiei
foto: epochtimes-romania.com

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri că programul naţional de evaluare a sănătății populaţiei va fi reluat, dar deocamdată nu poate spune când şi sub ce formă.

“Vom relua acest program. E greu să vă spun acum când şi sub ce formă. Vom forma colective de lucru şi vom vedea când, cum şi sub ce formă vom relua”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Eugen Nicolăescu susţine că programul naţional de evaluare a stării de sănătate a populaţiei desfăşurat în perioada 2007-2008 a fost poate cel mai important pe linie de prevenţie, iar concluziile desprinse vor fi luate în considerare la stabilirea pachetului minim de bază pentru servicii medicale.

Ministrul a adăugat că reluarea programului este cu atât mai importantă cu cât în anii 2007-2008 s-a întrerupt şi programul de bilanţ al cetăţenilor.

Beneficiare ale programului au fost 10.730.814 persoane, din care 8.979.934 adulţi şi aproximativ 1.750.000 copii.

Nicolăescu a mai anunţat că are în vedere să dezvolte o serie de programe de prevenţie secundară, cum ar fi cel pentru populaţia tânără şi în acest sens va colabora cu Ministerul Educaţiei Naţionale.

A.V.