-1.9 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 21:35
No menu items!

Nicolăescu: Nu înţeleg de ce medicii fac grevă acum şi nu au făcut când au avut lefuri tăiate cu 25%

spot_img

Nicolaescu-Eugegn_SZ2

Ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat luni că la greva de avertisment au participat în general asistenţii medicali, moaşele şi infirmierele, şi că, deşi recunoaşte că au lefuri mici, nu înţelege de ce aceștia fac grevă acum şi nu au făcut în 2010, când au avut salariile reduse cu 25 la sută.

La această manifestare participă, în general, asistenţii medicali, moaşele, infirmierele, şi pe bună dreptate, pentru că au lefuri mici. Dar nu înţeleg de ce fac acum, pentru că în 2010 au avut tăieri de 25 la sută şi nu au făcut grevă. Acum fac grevă. Cum s-au descurcat trei ani cu lefuri tăiate 25 la sută este greu de discutat.

Eugen Nicolăescu

ministrul sănătății

Ministrul a mai spus că ştie că angajaţii din sistemul sanitar se descurcă foarte greu, dar nu poate rezolva peste noapte ce nu s-a rezolvat în patru ani.

Eugen Nicolăescu a precizat că a convenit cu sindicatele să se facă o eşalonare în privința majorării salariilor. Astfel, o parte ar putea avea o mică creştere în primul semestru al anului viitor, urmând să se încerce o creştere mai semnificativă în a doua parte a anului, pe măsură ce pachetul de bază va produce efecte. De asemenea, ar urma să se vadă, în funcţie de estimările bugetului pentru 2015 şi 2016, dacă vor mai fi posibile noi majorări salariale.

“Din punctul meu de vedere, toate canalale sunt deschise, toate soluţiile tehnice şi juridice sunt deschise”, a conchis Nicolăescu.

Aproape 100.000 de angajaţi din sistemul sanitar au fost luni dimineață, timp de două ore, în grevă de avertisment, a declarat pentru MEDIAFAX prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi.

R.D.