22.7 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 14:26
No menu items!

Niciun fost membru al „Phoenix” nu mai are voie să cânte piesele lui Nicu Covaci

spot_img

Nicu Covaci a câștigat, la Tribunalul București, procesul pe care l-a intentat foștilor colegi din trupa Phoenix

nicu covaci

Astfel, instanța de judecată a recunoscut în primul rând calitatea de autor a lui Nicu Covaci, ceea ce înseamnă că niciun alt membru sau fost membru al trupei nu va avea voie să-i cânte piesele lui Covaci, fără acordul acestuia. Nicu Covaci a demonstrat în instanță că a înregistrat piesele la uniunea artiștilor, inclusiv unele dintre ele despre care ceilalți membri ai trupei spuneau că au fost compuse în comun, cum este „Andrii Popa”. Andrii Popa este doar una dintre capodoperele lansate în anii ’70 de Phoenix si pe care Mircea Baniciu, autorul ei, și oricare alt membru al legendarei formatii din Timisoara, o cânta de câte ori au ocazia.

Magistrații au respins însă daunele morale și materiale, pentru drepturile de autor, în valoare de 400.000 de euro, cerute de Nicu Covaci foștilor săi colegi.

Constată calitatea de autor a reclamantului cu privire la piesele declarate la UCNR – ADA, inclusiv referitor la operele muzicale pretinse de pârâți ca fiind opere comune interpretate de formația Phoenix. Respinge ca neîntemeiată cererea privind constatarea încălcării de către pârâți a dreptului de autor al reclamantului și ca neîntemeiate cererile de daune materiale și morale.
decizie instanță