2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 22:02
No menu items!

Nicio ofertă angajantă pentru Oltchim, dar există investitori interesați de fluxul de producție

spot_img

Combinatul Oltchim și-a redus pierderile cu peste 87% față de aprilie 2012

Nicio ofertă angajantă de cumpărare a acțiunilor deținute de Oltchim SA la Oltchim SPV nu a fost depusă de investitori până la expirarea termenului limită de vineri, 28 martie, au transmis administratorii judiciari ai combinatului. Aceștia spun însă că, până la această dată, patru potențiali investitori au cumpărat caietul de prezentare care detaliază procedura și etapele vânzării fluxului de producție al Oltchim SA.

”Până la această dată (28 martie 2014, ora 11.00, n.r.), un număr de patru potențiali investitori au plătit suma de 20.000 de euro, plus TVA, pentru a achiziționa Caietul de prezentare care detaliază procedura și etapele vânzării fluxului de producție al Oltchim SA. La expirarea termenului limită, consorțiul de administratori judiciari a consemnat că nu a fost depusă nicio ofertă angajantă din partea investitorilor interesați”, se arată într-un comunicat remis Sursa Zilei.

Conducerea Oltchim precizează că, după expirarea termenului limită, a fost depusă o ofertă din partea unui potențial investitor. ”Urmărind prevederile Caietului de prezentare, oferta depusă peste termen nu a fost luată în considerare și urmează să fie returnată”, a mai transmis conducerea combinatului.

O parte dintre investitori, interesați de funcționarea în sistem integrat a combinatului cu rafinăria Arpechim, au cerut un nou termen de 30 de zile, motivat de orizontul de timp în care estimează că vor finaliza negocierile care le garantează preluarea rafinăriei odată cu Oltchim SPV.

”Consorțiul de administratori judiciari va convoca Adunarea creditorilor și va supune aprobării acesteia repetarea procedurii cu un nou termen limită de depunere a ofertelor angajante”, se mai arată în comunicatul Oltchim.

Anterior, Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Oltchim, aştepta până la 31 ianuarie oferte din partea companiilor interesate să cumpere acţiunile deţinute de combinat la Oltchim SPV, care controlează activele unităţii, evaluate la 305,24 milioane de euro.

O tentativă de privatizare a Oltchim eşuat în 2012, iar de atunci statul caută soluţii să menţină combinatul în activitate.

C.C.