3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 6:39
No menu items!

Nici UDMR nu mai crede într-un guvern minoritar cu PNL

spot_img

Partenerii de guvernare ai PNL nu cred nici ei că Guvernul Ciucă, minoritar PNL-UDMR, va trece de Parlament. Unul dintre parlamentarii UDMR a declarat, vineri dimineață, pentru Europa Liberă, că strategia lui Klaus Iohannis și a lui Florin Cîțu va duce la respingerea în Parlament a lui Nicolae Ciucă.

UPDATE 

Kelemen Hunor: “NU va trece acest guvern!”

Kelemen Hunor a declarat, vineri, la Digi FM, că prima sa opţiune a fost şi rămâne refacerea coaliţiei cu USR. 

Eu nu ştiu pe ce se bazează colegii noştri care spun că mergem cu guvern minoritar şi vom obţine votul necesar pentru a învesti guvernul. Dacă fiecare se gândeşte doar la orgoliul lezat şi la interesul de partid, atunci nu va trece, că nu are cum să treacă. Dacă se gândeşte la o perspectivă mai largă  – negociem pe parcurs – atunci va trece”, a declarat Kelemen Hunor.

Hunor s-a referit la faptul că USR şi PSD au anunţat deja că nu votează guvern minoritar.

”În acest moment eu nu văd cele 234 de voturi, dar, până săptămâna viitoare – marţi miercuri când se votează – se mai poate discuta”, a adăugat liderul UDMR.

ȘTIREA INIȚIALĂ

„Cîțu a spus că nu mai are încredere în USR, că trebuie să treacă un timp până se existe un dialog din nou. Kelemen Hunor a încercat să rezolve situația, PNL nu a dorit. Nu știm cum va trece acest guvern, noi credem că va pica. De unde vin voturile? Pe ce se bazează Klaus Iohannis și Florin Cîțu? Noi nu mai înțelegem nimic. Chiar nu văd situația în care se află România. Nu înțelegem ce vor să facă Iohannis și Cîțu”, a precizat un parlamentar UDMR pentru Europa Liberă.

Liberalii au stabilit joi seară, după ședința de la Vila Lac, că merg pe un guvern minoritar PNL-UDMR, premierul desemnat Nicolae Ciucă urmând să depună sâmbătă, la Parlament, lista cu miniștrii care vor face parte din cabinetul său.

PSD a transmis deja că, în cazul în care cabinetul Ciucă va ajunge în Parlament cu un guvern minoritar PNL-UDMR, nu îl va vota, PSD fiind dispus să meargă oricând la alegeri anticipate.

                                                                                                                   Adina Silav