3.1 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 17:12
No menu items!

Niță: În perspectiva creșterii industriei, avem gazele din Marea Neagră și gazele de șist, ”doar dacă va fi nevoie”

spot_img

Necesarul de gaze al României este asigurat în prezent de Petrom și Romgaz

Niță: Aproape o treime din investitorii în Nuclearelectrica sunt din SUA

Ministrul Economiei Constantin Niță a declarat că România trebuie să analizeze, pe lângă exploatările de gaze din Marea Neagră, și probabilitatea exploatării gazelor de șist, în condițiile în care nu va fi afectat mediul și în condițiile în care vor fi detaliate cerințele de mediu existente la nivelul UE, potrivit Agerpres.

”Dacă vor fi necesare noi cantități în perspectiva creșterii industriei, atunci se va pune problema exploatării gazelor din Marea Neagră și a gazelor de șist, doar dacă va fi nevoie”, a declarat Niță.

Oficialul a făcut aceste declarații în contextul reducerii neanunțate a importurilor din Federația Rusă, pe fondul disputei comerciale la nivelul UE. Livrările de gaze ruseşti către România au scăzut miercuri cu 13% în raport cu nominalizările Transgaz, a transmis joi Departamentul pentru Energie.

Niță a afirmat că necesarul de gaze naturale al României este asigurat de cele două companii românești – Petrom și Romgaz, deci nu vor fi probleme din cauza reducerii cantității de gaze livrate de Rusia.

”Este în discuție strategia Energetică a României care, probabil, va menționa foarte clar care este necesarul de gaze naturale al României pentru următorii ani și ce va trebui să facem în perspectivă”, a mai spus Niță.

S.Z.