0.2 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 7:23
No menu items!

Niță: Consiliul de Supraveghere de la Hidroelectrica va fi schimbat de la 1 decembrie

spot_img

constantin nita

Componența Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica va fi modificată în întregime de la 1 decembrie, a declarat, marţi, Constantin Niţă, ministrul delegat pentru Energie.

”La 1 decembrie, Hidroelectrica va avea un nou Consiliu de Supraveghere. Niciunul dintre membrii de acum ai Consiliului nu va rămâne în funcţie”, a afirmat Niţă.

Hidroelectrica a fost în reorganizare, conform legii insolvenței, între iunie 2012 și iunie 2013, din cauza datoriilor mari. Statul este acționar majoritar la Hidrolelectrica SA, cel mai mare producător de energie din România, cu un pachet de 80%.

În acest moment, preşedintele Consiliului de Supraveghere este Remus Borza, iar printre membri sunt Remus Vulpescu, Oana Truţă, Mihai Grosan, Gabriela Sandu şi Elena Popescu. Mandatul acestui Consiliu de Supraveghere expiră la finele lunii noiembrie.

Direcţia Naţională Anticorupţie i-a trimis în judecată pe 13 noiembrie, în stare de arest preventiv, pe Ioan Mihăilă, membru în Consiliul de Supraveghere Hidroelectrica şi consilier al ministrului delegat pentru Energie, şi pe Eugen Brădean, membru în Directoratul Hidroelectrica şi coordonator al Direcţiei de Marketing Furnizare, într-un dosar de dare și luare de mită.

În octombrie, Ioan Mihăilă a promis suma de 1,4 milioane de euro lui Remus Vulpescu, pentru ca acesta din urmă să voteze favorabil încheierea unui contract bilateral pentru perioadă de patru ani, între Hidroelectrica și Energon Power & Gas SRL Cluj, contract mascat printr-o tranzacție pe OPCOM.

SZ