1 C
București
vineri, 2 decembrie 2022 - 3:56
No menu items!

Niţu: Faptele Alinei Bica sunt grave, dar nu au fost săvârşite din funcţia de la DIICOT

spot_img

Procurorul general a declarat, vineri, că va cere revocarea din funcție a Alinei Bica, în cazul în care acesata nu demisionează

Tiberiu Nitu 4_SZ

Procurorul general Tiberiu Niţu a declarat, vineri, că faptele pentru care a fost reţinută Alina Bica sunt grave, însă nu au fost săvârşite în timpul exercitării funcţiei de procuror sau de şef al DIICOT, Nițu a precizat că, dacă Alina Bica nu demisionează, va solicita revocarea ei din funcţie.

Tiberiu Niţu a mai spus, la intrarea în sediul Parchetului General, că Alina Bica se bucură de prezumţia de nevinovăţie.

Procurorul general a subliniat că Direcţia de Investigare a Infacţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) este o structură extrem de importantă, este constituită din procurori oneşti, care ştiu să-şi facă treaba şi care este apreciată la nivel internaţional.

Întrebat cine va conduce DIICOT în perioada următoare, Niţu a spus că, pentru început, conducerea Direcţiei va fi asigurată de procurorul şef adjunct, împreună cu el.

Niţu a fost întrebat şi dacă se va întruni Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru suspendarea din funcţie a Alinei Bica, răspunzând că, în cazul în care aceasta nu îşi va da demisia, el, în calitate de procurorul general, va analiza şi va solicita revocarea ei din funcţia de conducere şi din DIICOT.

Întrebat de ce CSM a încuviinţat arestul la domiciliu, Tiberiu Niţu a spus că decizia CSM nu este o imixtiune în procedura unei instanţe, ci este o procedură prevăzută de lege, prin care se încuviinţează luarea unei măsuri preventive, mai departe decizia aparţinând instanţei.

Tiberiu Niţu a mai precizat că a fost informat de către procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi, joi seară, despre măsurile luate în cazul Alinei Bica.

Alina Bica a fost reţinută de DNA, joi noapte, sub acuzația de  abuz în serviciu.