8.8 C
București
marți, 13 aprilie 2021 - 4:40

New York ridică la 21 de ani vârsta legală pentru cumpărarea ţigărilor şi tutunului

 young-adult-smoking

Municipalitatea din New York a votat miercuri pentru ridicarea de la 18 la 21 de ani a vârstei legale pentru cumpărarea ţigărilor şi tutunului, devenind primul mare oraș american care ia o astfel de măsură împotriva fumatului în rândul tinerilor, a transmis primăria citată de AFP.

Măsura, votată de consiliul municipal cu 35 de voturi pentru şi 10 împotrivă, urmează să fie semnată și de primar. Aceasta se va aplica și țigărilor electronice.

„Mulţi fumători încep să adopte acest obicei mortal înainte de 21 de ani” declara în aprilie preşedinta consiliului municipal Christine Quinn, adăugând că „Prin întârzierea vârstei la care copiii noştri şi tinerii adulţi au acces la tutun, diminuăm probabilitatea ca ei să înceapă să fumeze într-o zi”.

New York are deja legi deosebit de stricte în privinţa tutunului. Este interzis fumatul în baruri, restaurante, parcuri, pieţe şi pe plajele din oraş. Taxele pentru ţigări sunt de asemenea cele mai mari din Statele Unite, de 5,85 dolari pe pachet, ceea ce face ca prețul unui pachet de țigări să fie de circa 12 dolari.

C.A.