joi, 25 februarie 2021 - 4:21

New York – pregătiri pentru o furtună istorică de zăpadă

Furtuna va fi însoţită de rafale violente de vânt şi va aduce ninsori abundente în nord-estul Statelor Unite

Viscol_iarna

Primarul oraşului New York a avertizat duminică asupra producerii unei furtuni de zăpadă care ar putea fi “una dintre cele mai importante din istoria acestui oraş”, transmite AFP.

Furtuna va fi însoţită de rafale violente de vânt şi va aduce ninsori abundente în nord-estul SUA luni şi marţi, a anunţat serviciul naţional de meteorologie, care a emis un avertisment de viscol pentru New York şi Boston, până la frontiera canadiană.

Este vorba “foarte probabil de una dintre furtunile de zăpadă cele mai importante din istoria acestui oraş”, a declarat primarul Bill de Blasio, într-o conferinţă de presă, îndemnând newyorkezii să se pregătească şi să rămână în interiorul locuinţelor atât cât este posibil. În urma acestui episod de viscol s-ar putea forma un strat de 60-90 de centimetri de zăpadă la New York, a adăugat el.

“Să nu subestimăm această furtună”, “Pregătiţi-vă pentru ceva mai rău decât ce am văzut până în prezent”, a insistat primarul.

Încă de duminică mai multe companii aeriene le-au propus călătorilor să schimbe gratuit zborurile, în condiţiile în care sute de curse aeriene au fost anulate.

Emanuel Stan