3 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 16:29
No menu items!

Nevasta lui Adamescu vrea 4 milioane de euro de la Astra Asigurări

spot_img

Rex Mamaia, compania care deține hotelul cu același nume din stațiune și care este controlată de Carmen Adamescu, a reușit să convingă judecătorii Tribunalului București să poprească conturile Astra Asigurări pentru suma 4.227.607,97 de euro.

Ca decizia de poprire să fie pusă efectiv în aplicare, Rex Mamaia trebuie să depună și o cauțiune de aproximativ 635.000 de euro.

Între timp însă, Astra Asigurări, companie controlată până de curând de soțul lui Carmen Adamescu, miliardarul Dan Grigore Adamescu, a contestat decizia Tribunalului București. Cotestația va fi judecată la Curtea de Apel București pe 17 septembrie, iar decizia va fi definitivă.

Dacă poprirea rămâne în vigoare, înseamnă că suma de aproximativ 4,3 milioane de euro va rămâne blocată în conturile Astra Asigurări, până la finalizarea unui proces de pretenții, deschis în iunie la Tribunalul București, de către Rex Mamaia în contradictoriu cu societatea de asigurări. În acest din urmă dosar nu s-a fixat încă un termen de judecată.

Conducerea Autorității de Supraveghere Financiară a luat decizia intrării societății Astra Asigurări în procedură de faliment.

Soții Adamescu mai au un proces, de divorț, deschis la Judecătoria Sectorului 1 de Carmen Adamescu.

Cristian Pricopie