34.6 C
București
joi, 30 iunie 2022 - 22:11
No menu items!

Nervozitate de Crăciun. Un sondaj arată că 56% din români simt emoții negative

spot_img

Peste jumătate dintre români sunt speriați, îngrijorați și neliniștiți în legătură cu sărbătorile din 2020, iar 1 din 4 romani își dorește să fie sănătos, potrivit unui studiu, realizat de Reveal Marketing Research, care a avut ca temă starea românilor de Crăciun, în 2020.

Principalele concluzii ale sondajului:

  • Întrebați cum intenționează să-și petreacă sărbătorile anul acesta, 85% dintre romani au declarat că vor rămâne acasă.
  • Doar 16% dintre respondenți au afirmat că intenționează să meargă în vizită la familie în aceeași localitate în care locuiesc și doar 4% afirmă că și-ar vizita rudele din afara localității. Doar 5% dintre respondenți au afirmat că intenționează că de sărbători să meargă în vizită la prieteni în localitate. Cel mai mic procent se observă în cazul celor dispuși să călătorească în afara țării: doar 1%.
  • 56% au declarat că anul acesta resimt emoții negative atunci când vine vorba de sărbătorile de iarna în contextul actual. 33% dintre respondenți declară că se simt nervoși, îngrijorați, neliniștiți sau speriați atunci când se gândesc la sărbătorilor din 2020. 12% dintre români afirmă că se simt îngrijorați. Dintre segmentele analizate, pensionarii resimt în cea mai mare măsură îngrijorarea – 17%.
  • Aproape un sfert dintre respondenți (23%) declară că în prezent resimt dezamăgire, tristețe sau oboseală. În această zonă, 12% dintre respondenți spun că se simt dezamăgiți în legătură cu Sărbătorile de anul acesta.
  • La capitolul emoțiilor pozitive, 44% dintre români afirmă că se simt optimiști, calmi sau relaxați.
  • Peste 40% dintre români preferă să găsească sub brad smartphone-uri, tablete, laptop-uri sau smartwatch-uri. Femeile preferă gadget-urile în mai mare măsură decât bărbații: 45% vs 36%. Aceste procente sunt interesante, deoarece, în general, bărbații erau cei care erau mai mult atrași de tehnologie.
  • Peste un sfert dintre respondenți (26%) și-ar dori să primească haine de Crăciun.
  • 1 din 4 romani își dorește să fie sănătos și nu se gândește la cadouri materiale de sărbători. Doar 5% dintre români și-ar dori să primească bani de sărbători.

Sondajul a fost realizat prin metoda CAWI (Computer Assisted Web Interview) și a cuprins 1.017 interviuri online cu respondenți cu vârsta peste 18 ani, pe un eșantion reprezentativ la nivel național urban și rural, în perioada 7-12 decembrie 2020.