20 C
București
luni, 29 aprilie 2024 - 14:14
No menu items!

Nereguli grave în restaurantele și hotelurile din Poiana Brașov. Unele unități au fost închise de inspectori

spot_img

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au descoperit neregli grave în restaurantele și hotelurile din cea mai căutată stațiune de pe Valea Prahovei, Poiana Brașov. Unitățile de alimentație aveau carne expirată, mucegai pe pereți și produse fără etichetă, astfel că au fost închise.

Inspectorii ANPC au descins, în prag de Anul Nou, în restaurantele și hotelurile din Poiana Brașov, unde gradul de ocupare pentru vacanța de Revelion este de peste 90%. Mai multe unități, în care au fost găsite nereguli grave, au fost închise. Pe ușile acestora, inspectorii au lipit afișe de atenționare pentru oprirea temporară a serviciilor.

„Acolo unde vorbim, în principiu, de produse tipice acestei perioade, și aici mă refer la carne din porc, cu siguranță pericolul poate fi foarte mare, dacă respectivele alimente sunt depozitate neconform”, a declarat Horia Constantinescu, președinte ANPC.

Printre nereguli se numără lipsa etichetelor de pe unele produse, carne cu termen de expirare depășit, mizerie și mucegai în incinta bucătăriei. Una dintre unitățile închise vindea sandvișuri și sucuri într-una din parcările stațiunii, iar reprezentantul acesteia susține că va contesta decizia de suspendare, deoarece neregulile constatate nu erau grave: chedere imperfecte la geamurile chioșcului, crăpături în tavan și ciocolată caldă preparată din praf solubil, fără informarea clienților.