4.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 12:14
No menu items!

Nepoata unei victime din tragedia de la ATI Neamţ face declarații cutremurătoare

spot_img

Nepoata unuia dintre pacienții arşi de vii în incendiu a făcut declaraţii cutremurătoare la România Tv. Aceasta susţine că bunicul ei era conştient în momentul în care a luat foc secţia ATI.

Nepoata unuia dintre pacienții morți în incendiu și-a dat examenul de rezidențiat și a ales să lucreze într-o secție de Terapie Intensivă. Diana a început să studieze medicina tocmai pentru a-și ajuta bunicul. Acum, după tragedia de la Piatra Neamţ se gândește să aleagă altă specializare.

Bunicul meu a ajuns la terapie intesivă la două zile după ce a fost internat. El a ajuns într-o stare oarecum ok. Pe parcurusul internarii starea lui s-a agravat, având în vedere şi vârsta lui. după 2 zile a inceput să aibă saturaţii tot mai mici, iar luni dimineaţă a fost transefat la ATI.  Am tot sunat şi aflam că îi mai creşte saturaţia, că e mai bine.

Vreau să mentionez că bunicul meu nu era intubat. Era constient. Ajunsese la o saturatie de 90 la suta. Medicii spuneau că dacă trece de 2-3 zile critice ar putea fi transferat în salon. Lupta foarte mult. Avea sanse sa scape de acolo. A fost constient cand a luat foc.

Manca, stia tot ce se intampla in jurul lui. Ceea ce este mai terifiant este că el si-a dat seama că urmează moară în nişte condiţii…Ce mi se pare mai îngrozitor este că ultimele cuvinte pe care i le-am spus au fost: „tataia, singura ta sansa sa scapi de virus este sa stai acolo„. zicea: „tataie, nu puteti sa ma luati acasa? ca fac tratament acasă„. I-am zis că sansa lui este sa stea în spital. A zis: „da, tataie, lupt”.

Sambata la ora 8 mi-au zis ca este constient, a mancat, e bine. La ora 18 am mai aflat ca nu este intubat, ca are saturatie 90. Era perfect constient, asta ma daramă. Ceilalti pacienti intubati nu au realizat ce se intamplă în jurul lor”, a declarat Diana la Romania Tv.

 

Incendiu ATI Neamţ. Unul din medicii din secţia ATI a spitalului din Leţcani, unde au fost transferaţi cei şase pacienţi de la Piatra Neamţ, a făcut mărturisiri cutremurătoare despre aceştia. Pacienţii, care suferiseră o traumă majoră, erau foarte speriaţi şi agitaţi, aveau tensiuni foarte mari şi miroseau a fum.

Medicul Florin Roşu, coordonator al secţiei de Terapie Intensivă de la spitalul de la Leţcani, spune că starea pacienţilor transferaţi de la Piatra Neamţ este, în prezent, stabilă, însă au trecut printr-o traumă majoră. În momentul izbucnirii incendiului în secţia ATI din spitalul Piatra Neamţ, patru din cei şase transferaţi la Leţcani erau conştienţi.

 

„Deşi se aflau în salonul de lângă, au văzut ce se întâmplă, au trecut printr-o traumă foarte mare, închipuiţi-vă cum e să fii în ATI, depistat cu COVID şi să mai vezi şi foc lângă tine. Când au ajuns la noi erau încă foarte speriaţi, cu tensiuni foarte mari, încă miroseau a fum. Îi îngrijim aşa cum îi îngrijim pe toţi, sunt pacienţi care au nevoie de ATI şi oricând se poate întâmpla ceva cu ei, dar noi sperăm să nu ajungem acolo”, a explicat dr. Florin Roşu, potrivit Ziarul de Iaşi.