15.6 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 14:39

Nemulțumiri uriașe pentru turiștii români față de prețurile de la mare. Șezlongurile, la preț triplu față de Grecia

spot_img

Prețurile practicate în stațiunile de pe litoralul românesc au creat încă de la începutul sezonului estival mari nemulțumiri pentru românii care au ales să petreacă vacanța în România, la mare. Pe rețelele de socializare românii fac comparații cu Grecia unde un șezlong este cu mult mai ieftin și chiar îl primesc gratis în unele situații.

 

Românii au găsit prețuri cu mult mai mari anul acesta în stațiunile de la malul mării, fie că a fost vorba de mâncare, apa sau cafea. Dar românii scot bani din buzunar și pentru șezlonguri. Și nu sunt puțini. Prețurile variază între 20 și 70 de lei. Mai mulți internauți au făcut comparație cu prețurile din stațiunile elene.

Un conaţional aflat pe litoralul elen spune că, în Elafonisi, pentru 48 de lei a primit două şezlonguri, dar şi o umbrelă, în timp ce la Mamaia un singur şezlong l-ar fi costat 75 de lei, iar în Eforie, în jur de 50-60 de lei, scrie românul, potrivit Adevărul.ro.

Postarea sa de pe grupul de Facebook Forum Grecia a strâns numeroase comentarii de la oamenii care au dat exemple similare.

Unii spun că în Kamari, Santorini, dacă faci consumaţie de 4 euro, şezlongul e gratis, în timp ce în TOLO, masa cu scaune + umbrela şi 2 şezlonguri le primeşti contra unei consumaţii de 7 euro, iar în Laconia sunt gratis, dacă comanzi o cafea sau un suc care costă 2,50€, la care primeşti bonus şi o sticlă de apă de 500 ml.

“Ultimii 3 ani de Grecia în zone diferite, nu am întâlnit decât şezlonguri gratis şi pretenţia să consumi ceva în acea locaţie. Acum sunt în Mangalia şi un sezlong e 30, dacă nu e lânga apă, 40 lângă apă, şezlonguri mari cu saltea groasă şi umbrelă mare se închiriază doar 4 bucăţi, la 160 lei, iar un baldachin costă 250. La cât e de murdară plaja, chiar şi în apă mai sunt mizerii, nici un duş sau wc pe plajă, cred că litoralul românesc mă mai vede peste 15-20 de ani sau deloc”, a comentat o persoană.

Și alte persoane care au trăit atât experiența Grecia, cât și a Litoralului românesc, au continuat cu exemplele.

„Grace Beach Bar Dikkela, la 15 min de Alexandropoli: 4 şezlonguri gratis. 2 Frape, 2 Sucuri Naturale Portocale şi 4 îngheţate mari 24€. 4 Sticle de Apa Plata la 0.5 Gratis. Îngrămădeală 0. Apa Cristal şi sute de peştişori de văzut in timpul inotului”

Pe lângă prețurile piperate, românii sunt nemulțimiți și de comunicarea foarte neplăcută cu unii angajați d epe plaje.

“Aduse cu silă şi scârbă şi după ce te rogi de băiatul ăla să îţi deschidă umbrela şi să îţi aducă o masuţă şi nu o face 5 zile la rând, cu tot cu tips lăsat şi până la urmă te enervezi îţi răspunde cu “dar nu mai veniţi aici dacă nu vă convine. Oricum avem clienţi”. Să nu deschid subiectul curăţeniei. Niciodată nu au şters sau spălat şezlongurile alea în vara asta sau saltelele” , scrie altcineva despre şezlongurile de pe litoralul românesc.

C.D.