19.7 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021 - 22:19

Nelu Tătaru își critică succesorii: “Am ajuns să fim iarăși luați pe nepregătite de valul 4”. El a fost pregătit pentru “cocoașe”

spot_img

Fostul ministru al Sănătății de la începutul pandemiei, Nelu Tătaru, devenit acum consilier onorific al premierului, îi critică pe foștii miniștri ai Sănătății din USR PLUS care i-au succedat lui, că valul 4 “i-a luat iar pe nepregătite”. Nelu Tătaru a fost ministru din martie până în decembrie 2020, adică la începutul pandemiei de COVID-19, valul 1 și valul 2.

Nelu Tătaru, ministru al Sănătății din martie 2020 până în decembrie 2020, când în urma negocierilor din coaliție, portofoliul a revenit USR PLUS care l-a nominalizat pe Vlad Voiculescu, ne obișnuise să ne explice despre valurile pandemiei că au “cocoașe”.

În mandatul său, țara noastră a avut de-a face cu valul 1 și valul 2, când autoritățile au fost de-a dreptul pregătite, după cum susține Tătaru. El spune că pentru valurile 3 și 4 (valul 3 a început în 2021, când la conducerea ministerului s-au aflat Vlad Vloiculescu și Ioana Mihăilă), autoritățile ar fi trebui să ia măsuri cel puțin înainte cu o lună.

“Cred că fiecare dintre noi suntem obligaţi în acest moment să facem o evaluare clară la tot ce înseamnă resursa umană, la tot ce înseamnă resursa de structură medicală, să putem adapta la evaluarea unui val 4, să nu discutăm despre un val 5, despre un val 6. Suntem într-un moment în care trebuie să luăm o decizie. (…) Este o propunere a mea după ce am făcut evaluările, am avut şi discuţia de astăzi de la Ministerul Sănătăţii şi după ce vedem şi evoluţia pandemiei în acest val 4. Cred că am ajuns, ca şi valul 3, să fim luaţi iarăşi pe nepregătite şi să reîntoarcem în activitatea medicală un sistem medical care este obosit în acest moment”, a explicat Nelu Tătaru.

Marilena Nedelcu