23 C
București
luni, 20 mai 2024 - 19:14
No menu items!

Nelu Tătaru, consilierul premierului: „Numărul real de cazuri ar putea fi deja de 50.000 pe zi”

spot_img

Nelu Tătaru, fost ministru al sănătății și consilier al premierului Florin Cîțu, a făcut, luni, la Digi24, mai multe declarații extrem de pesimiste în ceea ce privește situația pandemică din România. În cadrul unui interviu, el a spus că, astăzi „putem să avem până la 50.000 de cazuri pe zi”.

Fostul ministru al sănătății afirmă că cifra de 8.000 de cazuri de infectări raportată luni nu este reală și că aceasta ar fi cu mult mai mare.

„Cei care se declară astăzi în raportările oficiale sunt mai puțini. Sunt multe capacități de testare, ne testăm acasă. Cifra oficială din România nu este de 8.000 cât a venit astăzi.

Suntem pe o pantă ascendentă. Mobilitatea este cea care dă și transmiterea în comunitate. Urmează ca săptămâna aceasta și cea următoare să mai avem un trend crescător după deschiderea școlilor. Vedem dacă vom ajunge la 20-30 de mii de cazuri pe zi.

Noi făceam anul trecut acele studii și ajunsesem la concluzia că numărul de cazuri pe care îl avem îl înmulțim cu 5 până la 10 pentru a vedea numărul real de cazuri. În acest moment, eu spun că putem înmulți cu 5 până la 10. Pe nedeclarați putem să avem până la 50.000 de cazuri. INSP spunea că putem ajunge până la 30.000 de cazuri declarate zilnic”, a declarat Nelu Tătaru.

                                                                                      C.Dumitrescu