-4.2 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 5:59
No menu items!

Nelu Iordache încă mai vrea bani de la CNADNR

spot_img

Nelu-Iordache_SZ

Deși contractul pentru modernizarea DN5 București – Adunații Copăceni este reziliat din 2012, reprezentanții firmei lui Nelu Iordache, Romstrade, încă mai emit facturi către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, pentru lucrări inexistente.

Romstrade a depus, în 9 aprilie, două facturi la CNADNR, în valoare totală de aproximativ 1,22 milioane de lei pentru construcția bypass Adunații Copăceni și reabilitarea drumului Adunații Copăceni km 19+220-km 23+200. Oficialii Companiei Naționale de Autostrăzi ne-au explicat că cele două facturi reprezintă diferențe de TVA.

Am primit de la firma Romstrade două facturi care reprezintă anumite diferențe de TVA calculate de cei de la contabilitate. Direcția economică și financiară din cadrul CNADNR analizează cele două facturi emise de Romstrade. Contractul pentru Adunații Copăceni este reziliat și va fi relicitat, ne-au declarat oficialii CNADNR.

Modernizarea Drumului Național 5, ieșirea din București spre Giurgiu, trebuia făcută de Romstrade în perioada 2011 – 2012, dar firma avea întârzieri de aproape un an pentru lucrări. În noiembrie 2012, omul de afaceri a fost reținut de procurorii DNA, iar în decurs de câteva luni, toate contractele firmelor sale cu CNADNR și alte instituții ale statului au fost reziliate.

 Ștefan Etveș