-0.1 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 8:55
No menu items!

Negrițoiu promite o reducere drastică a cheltuielilor de personal la ASF: ”Sunt prea mulți șefi”

spot_img

Misu Negritoiu_SZ

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va intra într-un program amplu de reorganizare, pe baza raportului PwC, care va duce la o reducere masivă a cheltuielilor cu personalul şi creşterea semnificativă a eficienţei, având ca model organizarea BNR, a anunţat preşedintele autorităţii, Mişu Negriţoiu.

“Se vor elimina anumite nivele de conducere nenecesare şi se vor simplifica procesele de execuţie din instituţie. Nu pot să vă dau cifre acum, dar obiectivul este reducerea masivă a cheltuielilor de personal şi îmbunătăţirea substanţială a eficienţei. Am discutat cu personalul. Avem nevoie de fiecare, dar nu de toată lumea. Cine munceşte, cine e eficient, va avea un loc de muncă”, a spus Negriţoiu la prima conferinţă de presă de la preluarea mandatului.

Potrivit preşedintelui ASF, restructurarea va privi în principal funcţiile de conducere şi pe cele de middle management. “Sunt prea mulţi şefi în ASF”, a spus Negriţoiu.

El a arătat că reducerea cheltuielilor a început deja prin scăderea remuneraţiilor şi indemnizaţiilor Consiliului ASF, care au fost aliniate sub remuneraţiile din BNR şi sub o medie a autorităţilor similare din UE.

“Am cea mai mare scădere, dar nu vă dau procentele şi sumele, pentru că trebuie să mă lămuresc cu privire la principiul afişării salariilor individuale. Ne vom respecta prevederea legală de a publica cheltuielile salariale ale conducerii. Scăderile au fost substanţiale”, a adăugat Negriţoiu.

Şeful ASF a mai anunţat că angajările din ASF au fost blocate şi au fost suspendate toate primele şi bonusurile până la finalizarea noii organigrame. În opinia lui Negriţoiu, salariaţii ASF ar trebui să primească o singură primă, în funcţie de performanţa anuală, iar primele de performanţă să fie doar excepţii, pentru rezultate pe proiecte speciale.

La începutul lunii aprilie, Parlamentul a hotărât numirea lui Negriţoiu în funcţia de preşedinte al Autorităţii. El a fost director general al ING România până în vara lui 2012, iar ulterior a ocupat poziţia de preşedinte non-executiv.

C.C.