7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 5:53
No menu items!

Negrițoiu, avizat pentru șefia ASF: Nu am venit la Autoritate pentru salariu

spot_img

Misu Negritoiu_SZ

Mişu Negriţiu a fost avizat de Comisiile de Buget Finanţe reunite ale Parlamentului pentru a prelua şefia Autorităţii de Supaveghere Financiară (ASF). Acesta a primit 44 de voturi pentru, două împotrivă şi trei abţineri.

Negrițoiu a precizat că nu știe ce venituri va obține la ASF și nici nu vine la conducerea companiei pentru salariu. Bancherul a adăugat că vrea un termen de grație de trei luni pentru o eventuală ajustare a salariilor din ASF, pentru a analiza performanța și recompensele cuvenite angajaților Autorității în funcție de aceasta.

Negrițoiu are sprijinul PSD pentru această funcție. “Am discutat despre intenţia de a încerca, împreună cu Parlamentul, să avem o autoritate de supraveghere financiară la standarde europene, depolitizată, cu eficienţa şi credibilitatea BNR, iar pentru conducerea instituţiei împreună considerăm că domnul Negriţoiu are pregătirea profesională şi profilul necesar pentru a duce la bun sfârşit un asemenea proiect“, declara recent președintele PSD, Victor Ponta.

Mişu Negriţoiu a fost director general al ING Bank România, iar în prezent ocupă postul de preşedinte al băncii.

Negriţoiu este economist, fost ministru de stat pentru coordonare, strategie şi reformă (1992-1993). El a fost deputat în perioada 1996 -1997. În mai 1997, demisionează din Parlament şi trece în sectorul privat, la banca anglo-olandeză ING Barings, cu funcţia de corporate finance manager. În anul 1999 este promovat ca vicepreşedinte şi director general adjunct al băncii ING România. La 1 august 2006, Negriţoiu a preluat poziţia de director general al ING Bank România şi de preşedinte al Comitetului pe Ţară al ING România, grup financiar care include banca ING Bank România, compania de asigurări de viaţă şi pensii ING Asigurări de Viaţă (Nederlanden), societatea de factoring ING Commercial Finance, societatea de leasing ING Lease şi societatea de investiţii imobiliare ING Real Estate Investment Management.

În paralel cu activitatea profesională, Mișu Negrițoiu desfăşoară şi o activitate didactică fiind profesor universitar asociat al Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul ASE Bucureşti. I s-a decernat titlul academic de Doctor honoris causa al Universităţii Hertdforshire (Anglia).

Cosmina Croitoru