joi, 9 iulie 2020 - 17:06

Negresă cu rom și nucă

Covid-19 ar putea face mai multe victime prin foame, decât prin infectarea directă (Oxfam)

Oxfam, confederație internațională formată din 20 de ONG-uri care lucrează cu parteneri din peste 90 de țări pentru a pune capăt nedreptăților care provoacă...

Danemarca introduce „certificatul” COVID-19

Danemarca a introdus un aşa-numit certificat COVID-19 pentru a facilita planurile cetăţenilor de a călători în străinătate pe perioada pandemiei, a anunţat miercuri Ministerul...

Bulgaria închide din nou cluburile de noapte și interzice adunările publice cu mai mult de 30 de persoane

Cluburile de noapte şi discotecile din interior din Bulgaria se vor închide, spectatorii nu vor mai avea acces la evenimente sportive şi toate adunările...

Doi turiști români, diagnosticați cu COVID-19 în timpul vacanței în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, potrivit datelor comunicate de către autorităţile locale elene Consulatului General al României la Salonic, un cetăţean român aflat...

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Ingrediente:

  • 70 gr făină,
  • 40 gr cacao,
  • 80 gr zahăr,
  • 5 gr praf de copt,
  • 6 ouă,
  • 150 gr ciocolată neagră,
  • 50 gr unt(85 %),
  • 10 arahide,
  • 2 linguri smântână lichidă,
  • 20 ml ulei,
  • 4 ml esență de rom,
  • 30 gr nucă măcinată,
  • sare.

Mod de preparare:

Înainte de toate, amestecăm cacaua cu făina și praful de copt. Apoi, le dăm deoparte și ne ocupăm de restul ingredientelor.

reteta1

Ouăle se separă astfel: albușurile se bat spumă cu puțină sare, iar gălbenușurile se bat cu zahăr, ulei și esență de rom. Când amestecul își schimbă textura și culoarea, devenind galben deschis, se adaugă nucă măcinată și se amestecă în continuare, pentru câteva secunde.

Adăugăm apoi, în ploaie, făina amestecată cu cacao, treptat, fără a forma cocoloașe. Compoziția obținută seamănă cu o cremă moale de ciocolată.

reteta2

Peste acest aluat adăugăm albușul bătut spumă și amestecăm cu o spatulă, de jos în sus.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și turnăm compoziția de negresă.

Introducem tava în cuptorul încălzit la 175 grade, pentru 25 minute.

După coacere, se lasă să se răcească la temperatura camerei pentru 1-2 ore, timp în care vom  pregăti și glazura.

Rupem ciocolata în pătrățele și, împreună cu untul și smântâna lichidă, le punem într-un bol la bain-marie. Amestecăm continuu pentru a evita arderea ciocolatei. Când ciocolata este topită în întregime, se ia de la bain-marie și se lasă să se racească, apoi se amestecă cu mixerul pentru 3-5 minute, cât să se îngroașe puțin. Sfărâmăm cu lama unui cuțit arahidele și amestecăm cu glauzura. Turnăm apoi glazura peste negresă și o lăsăm la rece pentru câteva ore.

reteta3

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa

Armata și poliția, mobilizare cu avioane și drone, pentru izolarea în case a 5 milioane de australieni

Cinci milioane de persoane se află joi în izolare la domiciliu în Melbourne, al doilea oraş ca mărime din Australia, care se confruntă cu...

Cum au recunoscut oficialii americani erorile testelor pentru Covid-19

Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor, recunosc că desfășurarea defectuoasă a testelor SARS-CoV-2 în acest an reflectă erorile anterioare în dezvoltarea unui test...

Președintele sârb renunță la restricții după un val de proteste violente

Președintele sârb, Aleksandar Vucic, a declarat miercuri că ar putea fi evitată impunerea unei etape de carantină pentru combaterea reizbucnirii coronavirusului, după ce protestele...

Tăriceanu: Sper la o dezbatere serioasă pe legea carantinării, nu la un „aranjament subteran”

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că proiectul de lege privind carantinarea și izolarea persoanelor și bunurilor are o mulțime de probleme și trebuie...

Primarul din Giurgiu: M-am lepădat de tandemul toxic Bădălău-Mina. Candidez din partea Pro România

Primarul din Giugiu, Nicolae Barbu, a transmis o scrisoare către cetățeni prin care îi anunță că s-a ”lepădat” de PSD și de Niculae Bădălău....