26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 15:36
No menu items!

Negocierile pentru refacerea coaliției de guvernare au început bine. Dacian Cioloș îl acuză pe Florin Cîțu de „dezinformări de cea mai joasă speță”

spot_img

Dacian Cioloș îl acuză pe premierul demis Florin Cîțu de o campanie online mincinoasă, plătită de PNL, în care foștii miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă sunt „vinovați” pentru toate neregulile din sistem din ultimele luni. Președintele USR subliniază că se va așeza la masa negocierilor cu PNL doar dacă nu va fi desemnat Florin Cîțu, deoarece „de la demiterea sa a făcut terapie cu un om care nu se poate dezlipi de putere”.

”O spun şi o repet. Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. Dar dacă cineva îşi închipuie că noi ne vom aşeza la masă cu Florin Cîţu în timp ce el face campanii mincinoase online sau pentru că repetă la infinit să mergem la PSD şi AUR, fie nu ştie ce vorbeşte, fie a ajuns să creadă în propriile minciuni. Este ruşinos de jos punctul unde s-a ajuns şi, deşi noi sperăm că oamenii echilibraţi vor stopa acest gen de comportament, nu pot să nu rămân cu un gust amar în urma acestor degradări ale exprimării publice”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

Președintele USR mai subliniază că a înțeles până la un punct „frustrarea lui Florin Cîțu” pentru situația sa personală și spune că de la demiterea sa a făcut „terapie cu un om care nu se poate dezlipi de putere”.

„Cariera politică a cuiva e strict o problemă personală și este de neconceput ca un partid sau o țară să se sacrifice pentru o singură persoană, indiferent despre cine este vorba. De la demiterea sa și până de curând, am făcut pur și simplu terapie cu un om care nu se poate dezlipi de putere. Și nu sunt singurul. Dar să te contrazici de la o zi la alta și să ajungi să faci campanii otrăvite din bani publici împotriva celor cu care spui că ai vrea să mai lucrezi nu are nici un sens. Nici nu mai comentez latura morală”, a mai spus Cioloș.

PNL a anunțat că va merge la negocierile de joi, de la Cotroceni, cu propunerea ca Florin Cîțu să fie premierul desemnat. USR a anunțat că este gata pentru negocieri privind refacerea coaliției de guvernare alături de PNL și UDMR, dar fără Florin Cîțu premier.

Marilena Nedelcu