3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 3:25
No menu items!

Negocierile pentru confruntarea Ponta-Iohannis au eșuat

spot_img

În timp ce staff-ul de campanie al lui Victor Ponta insistă pentru cele patru dezbateri televizate, staff-ul lui Klaus Iohannis pledează în continuare pentru o singură dezbatere în mediu academic

ponta-iohannis

Negocierile pentru o dezbatere între cei doi candidați la prezidențiale – Victor Ponta și Klaus Iohannis – au eșuat vineri. În timp ce staff-ul de campanie al lui Ponta, condus de Liviu Dragnea, insistă pentru patru dezbateri televizate, staff-ul lui Iohannis pledează pentru o singură dezbatere, care să fie organizată în mediul academic.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a spus, la finalul întâlnirii, că social-democraţii au încercat să-i convingă pe cei de la ACL că “4 este mai mare decât 1”, el referindu-se la cele patru emisiuni televizate propuse de PSD pentru luni, marţi, miercuri şi joi, la B1, Realitatea TV, România TV şi Antena 3.

“Dumnealor au insistat cu o singură dezbatere”, a menţionat Dragnea.

Am încercat să-i convingem că 4 e mai mare decât 1. Prezenţa la 4 dezbateri dă de 4 ori mai multe şanse cetăţenilor să vadă cei doi candidaţi. Ei tot vorbesc de finală. Noi nu credem că pregătim un meci de fotbal. Vorbim de dezbateri la care cetăţenii au dreptul să se uite pentru a-şi alege preşedintele. Ne-au spus că dacă este posibil ca dezbaterea de joi să fie transmisă pe toate televiziunile. Părea mea e că cei cu care ne-am întâlnit ar agrea 4 dezbateri, dar nu-l pot convinge pe domnul Iohannis. Victor Ponta va merge la cele 4 televiziuni deja anunțate, indiferent dacă Klaus Iohannis vine sau nu. Dacă vineri dimineață constatăm că nu a venit, atunci e clar: fuge de dezbateri

Liviu Dragnea
președinte executiv PSD

La rândul ei, purtătorul de cuvânt al ACL, Alina Gorghiu, a declarat că Iohannis își dorește dezbatere, dar PSD este inflexibil și urmărește doar cele 4 televiziuni, la care deja și-a aranjat moderatorul și întrebările.

Cea mai importantă concluzie a ACL este că ne dorim în continuare să aibă loc o dezbatere între Victor Ponta și Klaus Iohannis. Toată lumea a înțeles un lucru: din 90 încoace, dezbaterea a fost cel mai important moment al dezbaterii. Vă mărturisesc că a existat o oarecare rigiditate din partea domniilor lor, nu cred că au venit cu intenția de a avea o dezbatere. Propunerea noastră a fost să avem dezbatere într-un mediu academic, la Parlament. Din nefericire au fost refuzate toate aceste variante: nu vor mediu academic, nu vor mediu universitar, nu doresc teren neutru. Klaus Iohannis își dorește această dezbatere și trebuie ca toată presa să aibă acces la această dezbatere, nu trebuie să facem discriminări. Este un lucru rău-voitor din partea domnului Dragnea că a spus ceva în interior și altceva în declarații. Absolut toată lumea din echipa lui Klaus Iohannis și-a dorit această dezbatere.

Alina Gorghiu
purtător de cuvânt ACL