29.2 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 22:00
No menu items!

UPDATE. Negocierile au eșuat. Negocieri Ucraina – Rusia. Delegația lui Zelensky a venit cu elicopterul

spot_img

Negocierile dintre Ucraina și Rusia au început, joi după-amiază, în Belarus, în regiunea vestică Brest, locație asupra căreia ambele părți au căzut de acord. Delegația rusă a sosit de miercuri, iar cea ucraineană a venit joi, cu puțin timp înainte de ora 17 (ora României), cu elicopterele militare.

UPDATE

Șeful delegației de negociatori a Ucrainei, Mihailo Podolyak, a anunțat pe Twitter la finalul discuțiilor cu delegația rusă că ”din păcate, cererile Ucrainei nu au fost acceptate. Există o înțelegere doar pentru coridoarele umanitare”. Podolyak a mai spus că va avea loc și o a treia rundă de discuții, tot în Belarus, la începutul săptămânii viitoare. 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Potrivit negocietorului rus Vladimir Medinski, va fi discutată o încetare a focului la aceste noi tratative, după ce prima rundă de negocieri, desfășurată luni, timp de 5 ore, s-a încheiat fără niciun rezultat concret. Reprezentanții armatei ruse a mai adăugat că plănuieşte crearea unui „coridor de securitate” pentru a permite trecerea delegaţiei ucrainene.

Partea ucraineană, reprezentată de parlamentarul David Arakhamia, a declarat, conform Kyiv Independent, că obiectivul minim al Ucrainei este să convină asupra coridoarelor umanitare.

E. Stan