11.2 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 12:34

Negocieri la foc automat. Ludovic Orban se întîlnește azi cu Pro România, UDMR și ALDE

spot_img

Premierul desemnat, Ludovic Orban, își caută în continuare majoritatea. După discuțiile de miercuri cu reprezentanții, azi vor avea loc noi întâlniri în vederea obținerii sprijinului pentru noul Executiv la votul de învestitură în Legislativ.

Ludovic Orban se așază la masa negocierilor cu Victor Ponta, liderul Pro România. Negocierile se anunță a fi dure, după ce liderul Pro România a anunțat deja în repetate rânduri că NU va susține Guvernul care se va forma în jurul PNL.

La ora 13,00 Victor Ponta împreună cu Adrian Țuțuianu se vor întâlni la sala grupului parlamentar PNL de la Camera Deputaților cu președintele PNL, Ludovic Orban.

Pro România nu merge cu niciun mandat la negocierile cu cei de la PNL, asta pentru că partidul a decis deja să nu acorde votul de încredere unui guvern liberal.

La ora 15:30, liberalii au programată runda de discuții cu reprezentanții UDMR. Kelemen Hunor a anunțat deja condițiile în care va sprijini Guvernul Orban. UDMR vrea un acord scris în care să fie prevăzut clar că viitorul Executiv nu va da ordonanțe de urgență pe Justiție sau în privința legilor electorale.

Ultima rundă de negocieri de azi va avea loc la ora 16,00 cu reprezentanții ALDE. Liderul formațiunii Călin Popescu Tăriceanu are și el două condiții. Nu vrea ordonanțe de urgență în domeniul Justiției, dar nici cooptarea PMP la guvernare.

Negocierile cu reprezentanții USR vor avea loc vineri.