28.9 C
București
luni, 15 aprilie 2024 - 15:46
No menu items!

Neculai Onțanu umflă conturile apropiaților și colegilor

spot_img

Ontanu_Neculai (9)_SZ

Primarul sectorului 2, Neculai Onțanu, a parafat, în „luna cadourilor”, trei acte adiționale la contracte pentru servicii de pază, protecție și supraveghere. Actele adiționale au fost semnate pentru 650.000 de euro.

Două dintre aceste acte adiționale au fost încheiate cu firma Romvit General Security, la care asociat este consilierul local al sectorului 2, Ioan Crețoiu, respectiv Ares Guard, o companie abonată la contractele cu primăria condusă de Neculai Onțanu. Ares Guard este patronată de fosta cumnată a secretarului general al UNPR Bucureşti, Alin Berbecaru, respectiv Cristina Diana Vencu (fostă Maier), care este unic asociat și administrator.

Cristina Diana Maier a fost asociată cu fosta soție a liderului UNPR, Rodica Berbecaru, în firma Maro 2002 SRL, până în anul 2005, când s-a retras din societate şi şi-a schimbat numele în Cristina Diana Vencu. De altfel, ambele firme au aceeaşi adresă, respectiv Şoseaua Mihai Bravu nr. 85-93,bl. C16, sc. A, ap. 2, sectorul 2.

Firma Maro 2002 apare şi în ultima declaraţie de avere din 2010 a lui Alin Berbecaru, pe când acesta era consilier general din partea PSD în cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, funcţie din care şi-a dat demisia pe 30 aprilie 2010. El a precizat în document că Rodica Berbecaru încasează salariu ca director general. În prezent, aceasta s-a căsătorit preluând numele Preda.

Andi Topală
Ștefan Etveș