4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 5:17
No menu items!

Neculai Onțanu plătește mii de euro anual ca să-și lustruiască marmura Primăriei

spot_img

Primarul Sectorului 2 are grijă de sediul luxos al Primăriei și curăță marmura și gresia din sediu pe zeci de mii de euro anual

Ontanu_Neculai (9)_SZ

În ultimii ani, ediulul Sectorului 2, Neculai Onțanu a cheltuit zecii de mii de euro pentru serviciile de schimbare, curățare și întreținere a suprafețelor placate cu marmură și gresie din sediul administrativ al sectorului 2 al Capitalei.

În august 2013, conducerea Primăriei a alocat aproximativ 10.000 de euro, fără TVA, pe servicii de curăţare marmură şi gresie. În septembrie 2014, edilul Onțanu mai dă 25.000 de lei, fără TVA, pentru relustruirea marmurei și reșlefuirea gresiei.

Potrivit anunțului de licitație, contractul este valabil până la sfârșitul anului și presupune relustruirea marmurei cu anumite substanțe, care „să refacă gradul de strălucire şi să redea materialului aspectul pierdut”.

La finalul operațiunii de relustruire se aplică și un strat de ceară de protecție. Durata unei prestaţii va fi de maxim 4 zile consecutive. Prestarea serviciilor se vor face fără perturbarea activităţii de lucru a instituţiei. Se vor folosi materiale profesionale de o calitate ridicată. Prestarea serviciilor se va face o dată, pe toată durata contractului. Autoritatea contractantă va trimite, înainte cu 3 zile, ordinul de începere al prestaţiei.

Primăria Sectorului 2
anunț licitație

În luna iunie a acesui an, Onțanu a dat unei firme 3,5 milioane de euro pentru securizarea propriului sediu, cu sistem de supraveghere video. Cea mai mare achiziție contestată a primarului sectorului 2 a fost cea făcută pentru iarbă și flori, când edilul a dat peste 20 de milioane de euro pentru aceste îmbunătățiri, în baza unui contract atribuit fără licitație.

Alexandru Maghiar