15 C
București
joi, 30 mai 2024 - 3:22
No menu items!

Neculai Onțanu dă 40 de milioane de euro pe spațiile verzi și curățenie

spot_img

Primăria condusă de Neculai Onțanu are la dispoziție, în acest an, peste 40 milioane de euro, pentru întreţinerea parcurilor, zonelor verzi și curățenia din sectorul 2

Ontanu_lopata

Primăria Sectorului 2 anunță deja un deficit de peste 50 milioane de euro, conform bugetului aprobat de consilieri. Pentru anul 2015, proiectul de buget prevede venituri de 1,067 miliarde de lei și cheltuieli de 1,318 miliarde de lei lei.

În capul listei investițiilor se află programul de anvelopare a blocurilor, întreținerea grădinilor, parcurilor, zonelor verzi, salubrizare și funcționarea poliției locale.

În bugetul pentru acest an, specialiștii angajați de Primăria sectorului 2 au prevăzut 62 milioane de lei în contul Administraţiei Domeniului Public Sector 2, bani cheltuiți pentru întreţinerea grădinilor, parcurilor și zonelor verzi. Plus protecția mediului, unde s-au alocat 117.850.000 de lei. Din această sumă, aproximativ 25,5 milioane de euro sunt pentru finanţarea programului de ecologizare şi de salubrizare a sectorului. Restul, de numai 600.000 de euro, va fi dat pentru finanţarea programului de extindere a reţelei de canalizare.

Poliția Locală va avea la dispoziție 29,51 milioane de lei pentru funcționare și dezvoltare, iar numai 650.000 de lei vor fi cheltuiți cu finanțarea cheltuielilor prevăzute la funcționarea pentru protecția civilă, comitetul local pentru situații de urgență a sectorului 2.

De asemenea, “aghiotanții” edilului Neculai Onțanu au aprobat credite bugetare în valoare de 431 milioane de lei pentru finanțarea programelor de creştere a performanţei energetice la blocurile de locuinţe din sectorul 2 derulate prin contul „Reparaţii capitale aferente activelor fixe”. Din cele 431 milioane de lei, 35,7 milioane de lei vor fi alocate de la buget pentru 265 blocuri cofinanțate prin Programul Național multianual de creștere a performanței energetice a blocurilor de locuințe. Prin programul naâional, o parte din finanțare vine de la bugetul de stat. Cea mai mare parte a sumei, de 395,4 milioane de lei, va fi cheltuită pentru 852 blocuri finanțate prin Programul Local multianual de creștere a performanței energetice a blocurilor de locuințe. Programul Local de anvelopare a blocurilor se bazează pe bugetul local al primăriei de sector.

Consilierii locali din sector 2 au alocat 264,2 milioane de lei și pentru învățământ și 7,8 milioane de lei pentru sănătate. Pentru capitolul cultură, recreere și religie suma este de 20 de ori mai mare ca la sănătate, de 148,3 milioane de lei.

Marilena Nedelcu
Ștefan Etveș