13.1 C
București
marți, 21 mai 2024 - 3:49
No menu items!

NBA: Contract de 207 milioane de dolari pentru starul Luka Doncic

spot_img

Luka Doncic, starul echipei Dallas Mavericks şi al selecţionatei Sloveniei la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în vârstă de 22 de ani, îşi va prelungi cu cinci ani contractul cu clubul din Texas, pentru suma de 207 milioane dolari, au anunţat, luni, Dallas Morning News şi canalul TV sportiv ESPN.

Doncic şi-a condus echipa naţională până în semifinalele Turneului Olimpic, unde a fost învinsă de Franţa şi apoi de Australia pentru medalia de bronz.

„Baschetul mi-a oferit foarte multe lucruri și m-a purtat în atâtea locuri minunate. Sunt încântat  și onorat să rămân în Dallas și să fac parte din echipa lui Mavericks. Apreciez tot suportul pe care mi l-au oferit fanii mei”, a declarat jucătorul.

Contractul lui Doncic a început în 2018, când  a fost recrutat mai întâi de Atlanta Hawks, şi imediat trimis la Dallas Mavericks cu ocazia draftului NBA, la un schimb cu Trae Young şi cu un alt jucător.

În sezonul precedent, în 2017-2018, el a devenit cel mai tânăr MVP al Euro ligii masculine sub culorile lui Real Madrid.

Mai apoi, a fost ales cel mai bun debutant (rookie) din NBA la primul său sezon în America de Nord, în 2019.

În sezonul trecut, statisticile lui Doncic în NBA au fost de 27,7 pct de meci, 8 recuperări şi 8,6 pases decisive, cu o reuşită de 47,9 la sută din aruncările la coş.
 

Graţie coordonatorului sloven, Dallas Mavericks a disputat playoff-ul NBA în ultimele două sezoane, fiind eliminată de fiecare dată în primul tur de Los Angeles Clippers.

Mavericks, fondată în 1980, nu au câştigat decât o singură dată titlul NBA, în 2011, în finala cu Miami Heat.