17.5 C
București
vineri, 7 mai 2021 - 13:05

Nazare: “USL sabotează managementul privat în companiile de stat”

Nazare: "USL sabotează managementul privat în companiile de stat"

Deputatul Alexandru Nazare, vicepreședinte al PDL pentru politici economice, mediul de afaceri și fonduri europene, consideră că demisia managerului CFR SA este o nouă dovadă că guvernarea USL face tot posibilul pentru a împiedica aplicarea unui management profesionist la companiile de stat.

Potrivit lui Nazare, fost ministru al transporturilor, introducerea managementului profesionist în companiile de stat este singura soluţie pentru depolitizarea şi eficientizarea acestor întreprinderi căpuşate frecvent de reprezentanţii conducerilor politice.

Din păcate, demisia de luni a directorului CFR Infrastructură, după ce Ministerul Transporturilor a mai avut o dată această experiență cu primul manager selectat pentru TAROM, Heinrich Vystoupil, arată că atunci când sunt în sfârșit selectați oameni profesioniști, competenți, care au capacitatea și viziunea să pună pe picioare aceste companii, ei sunt sabotați și forțați să își prezinte demisia. Nu este deloc întâmplător că după ce Dimitris Sophocleous a anunțat măsuri drastice de reducere și eficientizare a cheltuieililor, conducerea politică a Ministerului Transporturilor a trimis corpul de control și, la 2 zile, managerul și-a prezentat demisia. Este o dovadă clară a presiunilor politice la care a fost supus.

Alexandru Nazare

deputat PDL

Deputatul PDL a mai susținut, pe un ton ironic, că speră ca Ministerul Transporturilor să nu aplice și la CFR soluția ”salvatoare” de la Portul Constanța – unde a fost numit la conducere președintele organizației locale PSD, sau cea de la Metrorex – unde director general este un specialist în Economatele Sectorului 5.

Andrei Tudor