Nazare: Proiectul Centurii Capitalei, de la Ministerul Transporturilor, nu respectă Master Planul și studiul BEI

Prim-vicepreședintele PNL Bucureşti, Alexandru Nazare, a anunţat, vineri, într-o conferință de presă, că nimeni de pe scena politică sau din cadrul administrației publice centrale sau locale nu a participat la dezbaterea privind Centura Capitalei, organizată de PNL București, pe 15 noiembrie, la Parlament.

Alexandru Nazare a declarat că, din acest motiv, PNL București face publice informațiile existente cu privire la stadiul proiectului privind Centura Capitalei. Astfel, potrivit documentelor, nu tot inelul de centură este prevăzut, ci doar jumătate, în aceste condiții punându-se întrebarea firească de ce costă 1,6 miliarde de euro doar 52 de kilometri de autostradă. „Acest proiect existent la Ministerul Transporturilor nu respectă Master Planul, nici studiul făcut de Banca Europeană de Investiții, și nici dorințele bucureștenilor de a avea un inel de centură complet”.

Fostul ministru al transporturilor a precizat că dezbaterea era organizată tocmai pentru ca, prin dialog, toate forțele politice să se pună de acord pe un grafic al proiectului. Nazare face apel la premierul Viorica Dăncilă să publice pe site-ul Guvernului proiectul actual pentru Centura Bucureștiului, precum și să desecretizeze raportul de control demarat încă din luna septembrie.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU