13.8 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 14:28
No menu items!

Navă rusească cu grâu din Ucraina, arestată de turci

spot_img

O navă sub pavilion rusesc a fost arestată în Turcia, la cererea Ucrainei, a anunțat ambasadorul ucrainean de la Ankara, Vasil Bodnar. Oficialul ucrainean a afirmat că nava, un cargo de 140 de metri lungime sub pavilion rusesc, transporta grâu ucrainean furat.

Ambasadorul Ucrainei de la Ankara, Vasil Bodnar, a declarat într-un interviu la Televiziunea națională a Ucrainei, că nava rusă Zhibek Zholy, un cargo încărcat cu grău furat din Ucraina, a fost arestată în Turcia.

Nava, plecată din portul ucrainean Berdiansk, aflat sub ocupație rusă, a fost arestată, la cererea părții ucrainene, de către autoritățile turce, în proximitatea țărmului turcesc la Marea Neagră.

„Avem o cooperare deplină. Nava se află în prezent la intrarea în port şi a fost arestată de autorităţile vamale ale Turciei”, a declarat ambasadorul ucrainean Vasil Bodnar. El a mai spus că soarta navei va fi decisă luni, în cadrul unei întâlniri a anchetatorilor.

Vasil Bodnar acuză Rusia că fură cereale şi le exportă în Turcia, încă de la începutul lunii iunie. Ministrul turc al Afacerilor Externe, Mevlut Cavusoglu, a dat asigurări că Turcia investighează aceste acuzaţii. 

E. Stan