-1.2 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 2:38
No menu items!

Nava militară USS Vella Gulf va intra vineri în Marea Neagră. Ce spune Pentagonul

spot_img

Prezenţa navei militare în Marea Neagră demonstrează angajamentul SUA de a coopera strâns cu aliaţii, spun reprezentanții Pentagonului

uss vella_gulfCrucişătorul american Vella Gulf va ajunge vineri în Marea Neagră, în contextul tensiunilor dintre Alianţa Nord-Atlantică şi Rusia din cauza crizei din Ucraina, relatează publicaţia Stars and Stripes.

Echipajul navei militare americane va participa la antrenamente cu aliaţii, în cadrul cooperării în domeniul securităţii, a anunţat colonelul Steve Warren, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Prezenţa navei militare în Marea Neagră demonstrează angajamentul Statelor Unite de a coopera strâns cu aliaţii în scopul sporirii securităţii şi stabilităţii maritime“, a explicat Warren.

De la amplificarea crizei din Ucraina, Washingtonul a trimis mai multe nave militare în Marea Neagră, pentru exerciţii comune cu aliaţi din cadrul NATO. Convenţia de la Montreux (1936) interzice navelor militare ale unor ţări nonriverane să rămână în Marea Neagră mai mult de 21 de zile.

R.D.