17.7 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 13:12
No menu items!

Navă cu 15.000 de oi, răsturnată în Portul Midia. Un marinar spitalizat pentru hipotermie

spot_img

Alertă în portul Midia-Năvodari unde un vas încărcat cu ovine se scufundă din cauza numărului prea mare de animale aflate la bord. Comandantul a cerut abandonul vasului, însă autoritățile portuare au cerut comandantului să ducă nava pe lateral și să o pună uscat. Reprezentanți ai Autorității Navale Romane, Căpităniei, poliției transporturi se îndreaptă spre locul incidentului. Un marinar a fost de urgență la spitalul Județean Constanța, în șoc hipotermic, după ce a căzut peste bord. 

Vasul Queen Hind, sub pavilio Palau, se apropie de 15.000 de capete, potrivit unor surse oficiale citate de www.ct100.ro.

„Avem un apel 112 cu privire la faptul că, în Portul Midia, la cheul de nord, o navă sub pavilion Palau, încărcată cu 14.600 de oi, s-a răsturnat pe o parte. Un membru de echipaj a căzut peste bord, acesta fiind salvat, în prezent i se acordă îngrijiri medicale. Restul echipajului de pe navă a fost adus în siguranță la mal. Facem mențiunea că manevrele în port nu au fost afectate”, au anunțat reprezentanții IPJ Constanța.

Informaţiile publicate de Agrointeligența – AGROINTEL.RO pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor, ca atare vom acționa în consecință.

Se pare nava a fost încărcată mai mult decât era stabilit, animalele fiind îngrămădite mai mult într-o parte a vaporului. Conform datelor publice despre traseul vaselor, se pare că nava Queen Hindi a ajuns în România ieri, pe 23 noiembrie, venind din Tripoli, capitala Libiei. Vasul este construit în 1980 și măsoară 85 de metri lungime.

În 2017, o navă rusească de război s-a ciocnit cu o navă cargo în Marea Neagră. Nava turcească era plină cu oi românești. În urma coliziunii, nava rusească s-a scufundat.