10.1 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 6:07

Navă cu 100 de migranţi din Orientul Mijlociu, interceptată în apele teritoriale româneşti

spot_img

Ambarcațiunea suspectă a fost reperată, miercuri, la ora 4.00, la aproximativ 18 mile marine travers de Gura Portiţei

nave_dunare

O ambarcaţiune la bordul căreia se află aproape 100 de migranţi din Orientul Mijlociu – bărbaţi, femei şi copii – a fost interceptată, miercuri, de poliţiştii de frontieră constănţeni în apele teritoriale româneşti. Nava urmează să fie adusă în Portul Constanţa pentru verificări.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră au intervenit, miercuri dimineaţă, după ce, în jurul orei 04.00, o ambarcaţiune suspectă a fost observată în apele teritoriale ale României, la aproximativ 18 mile marine travers de Gura Portiţei.

Garda de Coastă a trimis în zonă o navă care a identificat ambarcaţiunea, fiind vorba despre un vas de agrement cu motor la bordul căruia se află 90-100 de persoane – bărbaţi, femei şi copii – care au cerut sprijin. Migranții provin din ţări din Orientul Mijlociu şi, cel mai probabil, au plecat dintr-un port din Turcia.

Ambarcaţiunea a fost remorcată de vasul Gărzii de Coastă şi va fi tractată până în Portul Constanţa, unde va ajunge miercuri după-amiază.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în acest caz, urmând să stabilească identitatea şi naţionalitatea migranţilor, dar şi să identifice călăuzele.

Cazuri similare s-au mai înregistrat în ultimul an: la sfârşitul lunii iulie a fost interceptat un vas cu 52 de migranţi, iar în septembrie, la bordul unui pescador au fost descoperiţi 129 de migranţi.