12.7 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 18:06

NATO: Suntem solidari cu Turcia și sprijinim integritatea teritorială a aliatului nostru

spot_img

Evaluările oferite de statele NATO sunt conforme cu informațiile potrivit cărora un avion militar rus a violat spațiul aerian al Turciei, a declarat marți secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, referitor la doborârea unui aparat militar rus de către forțele turce, în zona graniței cu Siria, relatează Reuters.

Noi suntem solidari cu Turcia și sprijinim integritatea teritorială a aliatului nostru din cadrul NATO“, a subliniat Jens Stoltenberg la finalul unei reuniuni extraordinare a Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori.

El a lansat un apel “la calm și la detensionare” a situației după doborârea unui avion militar rus care, potrivit Ankarei, violase spațiul aerian al Turciei, și a accentuat că inamicul comun (al NATO și al Rusiei – n.r.) este gruparea jihadistă Statul Islamic, iar Moscova trebuie să se ghideze după acest principiu.

Stoltenberg a mai menționat că majoritatea atacurilor efectuate până acum de forțele ruse în Siria au avut loc în zone unde gruparea Statul Islamic nu este prezentă.