13 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 16:53
No menu items!

NATO salută rezultatul referendumului din Scoția

spot_img

Rasmussen: “Salut declarația premierului David Cameron potrivit căreia Marea Britanie va merge înainte ca o țară unită”

 rasmussen_anders_fogh

Secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen a salutat vineri rezultatul referendumului privind independența Scoției și mesajul transmis de premierul britanic David Cameron referitor la uniunea celor “patru națiuni”, transmite Reuters.

Marea Britanie este o membră fondatoare a Alianței Nord-Atlantice, iar eu sunt încrezător că aceasta va continua să joace un rol fruntaș pentru a menține NATO puternică

Anders Fogh Rasmussen, secretar general al NATO

(comunicat dat publicității la Bruxelles)

“Salut declarația premierului David Cameron potrivit căreia Marea Britanie va merge înainte ca o țară unită”, a adăugat el.

Statele Unite ale Americii și alți aliați și-au exprimat anterior îngrijorarea față de eventuala fragmentare a Marii Britanii, care are o flotă de submarine nucleare amplasată în Scoția, ce ar slăbi un membru important al NATO.

Premierul britanic David Cameron și-a exprimat vineri satisfacția pentru decizia poporului scoțian de a menține unite cele “patru națiuni”, după ce scoțienii au votat în proporție de circa 55% împotriva desprinderii Scoției de Regatul Unit la referendumul de joi.

El a promis totodată, conform Reuters, să acorde puteri sporite Angliei, Țării Galilor și Irlandei de Nord, și ca proiectul de lege prin care Scoția va primi noi puteri să fie publicat în ianuarie 2015. În plus, Cameron și-a exprimat dorința de a avea un acord constituțional ‘echilibrat’ pentru întregul Regat Unit, după referendumul din Scoția.

C.A.