25.7 C
București
marți, 21 mai 2024 - 20:26
No menu items!

NATO condamnă anexarea „ilegală” a Crimeei

spot_img

rasmussen - nato

Secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, a condamnat alipirea „ilegală” a Crimeei la Rusia şi a îndemnat Moscova şi Kievul la „reţinere”, după moartea unui militar ucrainean, potrivit AFP.

„Rusia a ignorat toate apelurile de a reveni la respectarea dreptului internațional și continuă să coboare pe o cale periculoasă”, a deplâns Rasmussen într-un comunicat.

„Nimic nu poate justifica urmărirea unei astfel de politici care nu poate decât să sporească izolarea internațională a Rusiei”, a adăugat el.

„Anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea este ilegală și ilegitimă, iar țările aliate din cadrul NATO nu o vor recunoaște”, a avertizat secretarul general al Alianței, care s-a declarat „profund îngrijorat” după informațiile referitoare la uciderea unui militar ucrainean.

„Este urgent ca toate părțile să dea dovadă de reținere și să ia toate măsurile pentru a evita continuarea escaladării”, a subliniat Anders Fogh Rasmussen.

Un schimb de focuri care a avut loc marți la Simferopol, capitala Crimeei, s-a soldat marţi cu doi morţi, un militar ucrainean şi un membru al „forţelor de autoapărare” proruse, a anunțat o purtătoare de cuvânt a poliției locale’, citată de agenția de presă Interfax-Ucraina.

C.A.