3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 0:49
No menu items!

NATO condamnă “actele barbare şi josnice” ale grupării Statul Islamic

spot_img

Gruparea Statul Islamic a revendicat recent decapitarea a doi jurnalişti americani

Steven Sotloff

Statele membre NATO “condamnă unanim actele barbare şi josnice” ale grupării Statul Islamic, a declarat, vineri, premierul britanic David Cameron, la deschiderea celei de-a doua zile a summitului Alianţei Nord-Atlantice, la Newport, în Ţara Galilor.

Ameninţările acestor terorişti nu vor face decât să sporească determinarea noastră de a ne apăra valorile şi de a învinge” gruparea Statul Islamic, a adăugat Cameron.

Lupta împotriva grupării Statul Islamic urmează să fie abordată la reuniunile organizate pe marginea summitului, în condiţiile în care Washingtonul încearcă să construiască o coaliţie împotriva grupării. Londra nu exclude participarea la raiduri aeriene americane în Irak, în condiţiile în care un cetăţean britanic luat ostatic de gruparea Statul Islamic este ameninţat cu execuţia.

Pe data de 19 august gruparea jihadistă Statul Islamic a publicat un prim videoclip în care prezenta decapitarea unui jurnalist american, James Foley. Atunci organizația teroristă a afirmat că Foley a fost ucis ca represalii la loviturile aeriene americane împotriva SI.

La două săptămâni după decapitarea jurnalistului american, gruparea jihadistă l-a executat și pe colegul său, Steven Sotloff, potrvit unei înregistrări publicate marți. În clipul video, bărbatul mascat a lansat și o amenințare la adresa unui ostatic britanic, pe care l-a numit David Haines, și a avertizat guvernele să retragă “această alianță malefică a Americii împotriva Statului Islamic”.

D.M.