3 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 2:01
No menu items!

NATO cere Rusiei să nu intervină în Ucraina, confirmând incursiunea unui convoi militar rus

spot_img

Secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, a îndemnat Moscova să retragă imediat vehiculele militare şi trupele staţionate în apropierea frontierei ucrainene

militari_rusi_ucraina

Rusia a efectuat o incursiune militară în estul Ucrainei, a confirmat vineri și secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen. El a îndemnat Moscova să retragă imediat vehiculele militare şi trupele staţionate în apropierea frontierei ucrainene.

În cursul nopţii, am asistat la o incursiune rusă, o trecere a frontierei ucrainene.Acest lucru confirmă faptul că există un flux continuu de armament şi combatanţi în estul Ucrainei. Este o dovadă clară privind implicarea permanentă a Rusiei în destabilizarea estului Ucrainei. Rusia trebuie să retragă trupele de la frontierele Ucrainei, să oprească traficul de armament, trecerea combatanţilor şi a banilor în Ucraina, să înceteze susţinerea acordată separatiştilor din estul Ucrainei şi să iniţieze un dialog constructiv cu Administraţia de la Kiev.

Anders Fogh Rasmussen
secretar general al NATO

Trimiterea convoiului militar “reprezintă o nouă dovadă că Rusia face exact invers decât afirmă. Rusia contribuie la escaladarea conflictului, chiar dacă face apeluri pentru detensionarea crizei“, a declarat, la rândul ei, Oana Lungescu, purtătorul de cuvânt al NATO, citat de Reuters.

R.D.