34.3 C
București
sâmbătă, 2 iulie 2022 - 14:12
No menu items!

„Naționala” de fotbal a României, fără echipă medicală. Dezvăluiri-bombă ale medicului Pompiliu Popescu

spot_img

Cu doar o lună înainte de startul Campionatului European din Franţa, Federaţia Română de Fotbal a demis întreg stafful medical al echipei naționale, în frunte cu cel mai vechi medic, Pompiliu Popescu.

După cum a explicat medicul Pompiliu Popescu, cu o vechime de peste 25 de nai la echipa națională, demiterea a fost provocată de probeleme financiare. Componenţa staff-ului medical: Pompiliu Popescu (medic), Marian Lupu (preparator fizic), Robert Popovici, Ghiţă Păcurariu, Victor Hexan, Ovidiu Blendea (masori). 

Într-un interviu pentru GSP, Pompiliu Popescu a povestit cum s-a ajuns la această situație regretabilă, cu doar o lună înaintea Campionatului European de Fotbal.

„În timpul cantonamentelor pentru meciurile cu Lituania și Spania, Iordănescu m-a chemat și am participat la o discuție pe speaker cu președintele Burleanu, în care mi-a spus la o săptămână după partida cu Spania vor fi achitați toți banii. Apoi selecționerul ne-a adunat pe cei din stafful medical și ne-a amenințat direct că ne dă afară, dacă vorbim cu jucătorii sau aducem în discuție chestiunea financiară.

Bineînțeles că banii nu au fost virați în cele 7 zile, după care am avut 3 întrevederi cu Gabi Bodescu (consilierul președintelui FRF), la care au urmat alte tergiversări.

Duminica trecută, Iordănescu m-a chemat să bem o cafea fiindcă vrea să vorbească ceva cu mine, lucru pe care nu îl mai făcuse niciodată, în 20-30 de ani de când ne cunoaștem. Mi-a spus că voi fi dat afară, și eu, și masorii, mi-a zis exact așa: Du-te mâine și vorbește cu Burleanu fiindcă te va da afară!

A doua zi am fost la această întrevedere cu Burleanu și Bodescu. Am avut noroc să obțin audiență la împărăție, pentru că la Burleanu e mai greu să intri decât la Obama. Era împreună cu Vișan și cu Bodescu, le-am arătat o notificare prin care îmi ceream drepturile în conformitate cu munca pe care am depus-o în această campanie și i-am rugat doar să respecte contractul, nimic altceva.

Burleanu s-a ridicat, s-a înroșit și a început să se bâlbâie, mi-a reproșat că sunt din partea vechii conduceri a Federației, că sunt cu Generația de Aur și că vorbesc cu presa. De fapt, pentru Burleanu, există o singură triadă de care se teme: presa, pentru care lucrează în fals la imagine, Generația de Aur și vechea conducere a Federației.

Mi-a reproșat că de ce am vorbit cu Stelea și cu Panduru și le-am spus că nu mi s-au achitat drepturile pentru calificare. „Cine sunt Stelea și Panduru să le dai informații din Federație”, mi-a reproșat Burleanu. Bodescu a devenit extrem de violent în limbaj, m-a tras în biroul lui ca să își protejeze stăpânul, care își pierduse cumpătul”, a povestit Pompiliu Popescu pentru GSP.

Olimpia Diaconiuc