3.4 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 17:44
No menu items!

Năsui: Programul granturilor pentru IMM-uri va fi reluat de la zero, după scandalul de la începutul anului

spot_img

Măsura 3 pentru granturi de investiţii acordate IMM-urilor va fi reluată de la zero, a anunțat ministrul Economiei Claudiu Năsui, citat de Digi24.

“Este o discuție în Coaliție și cu premierul să reluăm măsura 3, ea include peste jumătate din proiecte care sunt proiecte imobiliare. Problema esențială după mine e că nu își atinge scopul. Așa că o soluție ar fi să reluăm măsurile incluzând și respectând Legea 220 care extindea CAEN-urile care pot cere finanțare pentru diverse proiecte. Să o facem încă o dată respectând cadrul legal, învățând din experiența trecută să nu mai fie criterii de cofinanțare care să facă departajarea între proiecte care s-au dovedit vulnerabilități”, a afirmat Claudiu Năsui.

Acesta a adăugat că nu există oameni care să fi primit deja un răspuns pe măsura 3. Cei care au depus deja dosarele o pot face din nou cu aceeași documentație.

În luna februarie, Năsui a sesizat DNA, pentru suspiciuni de fraudă în legătură cu programul prin care sunt acordate granturi nerambursabile în valoare de 550 de milioane de euro din fonduri europene. Măsura 3 face parte din dintr-o schemă de ajutor menită să sprijine firmele care au nevoie de investiții și cash-flow în perioada pandemiei.

Ministrul Economiei a reclamat la DNA că antreprenorii care au depus proiecte pentru a obține granturi în ultimele două zile de înscrieri ar fi obținut informații despre procentul de cofinanțare în funcție de care se face departajarea între proiecte.