2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 7:14
No menu items!

Narcis Neaga visează postul de manager privat al CNADNR. Ponta şi Şova descind luni la Compania de Autostrăzi

spot_img

Narcis Neaga_SZ

Premierul Victor Ponta și ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură, Dan Șova, vor face, luni,  o vizită la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) pentru a anunța câștigătorii contractelor pentru viitoarea autostradă Sebeș-Turda și pentru a verifica situația contractelor de deszăpezire.

Vizita celor doi demnitari este o bună ocazie pentru Narcis Neaga  – actualul director general al CNADNR – să fie “uns” manager privat al companiei, remunerat cu un salariu de aproape 10.000 de euro lunar.

Şi, dacă tot vor “descinde” la CNADNR, Victor Ponta și Dan Șova urmează să anunțe că Imob Lux Construct și T Dancor RomConstruct – “firmele de casă” ale Primăriei Sectorului 5, condusă de Marian Vanghelie – câștigă contractul pentru construcţia unuia din cele patru loturi de autostradă Sebeș-Turda,  contract de peste 100 de milioane de euro.

Mobilizare generală la CNADNR

Pentru a-i întâmpina cum se cuvine pe Ponta şi pe Şova, şeful CNADNR, Narcis Neaga, i-a chemat din concediu atât pe directorii companiei, cât și pe ceilalţi angajați.

Chiar şi unul dintre directorii generali adjuncți ai CNADNR s-a plâns că Neaga l-a chemat din concediu pentru vizita premierului Victor Ponta și a ministrului Dan Șova. “Luni, la ora 10.30, trebuie să fim acolo pentru vizita premierului. Nu am fost anunțați ce se va discuta cu ministrul Dan Șova sau ce vor anunța”, a declarat directorul pentru Sursa Zilei.

Pe de altă parte, surse apropiate cabinetului directorului general al CNADNR au precizat că Narcis Neaga ar putea fi numit luni manager privat al companiei.

Compania Națională de Autostrăzi are Consiliu de Administrație privat, numit conform Ordonanței 109/2011 privind guvernanța corporativă. Trebuie numit însă şi un manager privat al CNADNR. Narcis Neaga este director interimar și are promisiunea că, în cazul în care finalizează concesiunea Comarnic-Brașov, este numit manager privat. Noul manager al CNADNR este numit pentru o perioadă de patru ani și va beneficia de un salariu de aproape 10.000 de euro/lună.

surse CNADNR

După anunțul privind câștigătorii concesiunii proiectului de autostradă Comarnic-Brașov, premierul Victor Ponta urmează să anunțe contructorii celor patru loturi de autostradă Sebeș-Turda – contracte în valoare de aproximativ 300 milioane de euro.

Potrivit ofertelor depuse pentru cele patru loturi de autostradă, societatea Selina  – implicată în scandalul privind presupusa tentativă de mituire, în China, a ministrului Dan Șova  – este favorită pentru câștigarea a cel puțin două din cele patru loturi de autostradă.

Și Imob Lux Construct și T Dancor RomConstruct, “firmele de casă” ale Primăriei Sectorului 5, condusă de Marian Vanghelie, ar putea câștiga unul din cele patru loturi de autostradă – contract de peste 100 milioane de euro.

Lotul a patrulea, în lungime de aproximativ 16 kilometri, ar putea fi câștigat de asocierea condusă de Pa&Co, firmă patronată de regele asfaltului Costel Cășuneanu, societate care a depus cea mai mică ofertă, în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro.

Alexandru Maghiar