26.1 C
București
marți, 16 august 2022 - 23:22
No menu items!

Nairobi: Mai mulţi americani şi o britanică printre atacatori. Autoritățile au preluat controlul asupra centrului comercial

spot_img

Nairobi: Mai mulţi americani şi o britanică printre atacatori. Autoritățile au preluat controlul asupra centrului comercial

Doi sau trei americani şi o britanică figurau printre teroriştii care au atacat centrul comercial Westgate din Nairobi, ucigând peste 60 de persoane, a declarat luni şefa diplomaţiei kenyene, Amina Mohamed, la postul de televiziune PBS, scrie AFP.

În cursul reuniunii Adunării Generale a ONU, la New York, ministrul a confirmat informaţiile apărute în presă potrivit cărora cetăţeni americani şi britanici se aflau printre cei care au comis masacrul.

„Potrivit informaţiilor pe care le avem, există doi sau trei americani, iar pentru moment am auzit vorbindu-se despre o britanică”, a declarat ea pentru PSB.

Forţele speciale kenyene au cercetat amănunţit, în noaptea de luni spre marţi, etajele centrului comercial Westgate, atacat sâmbătă de un comando islamist şi pe care Ministerul de Interne afirmă că îl are sub control.

Avem sub control Westgate”, a declarat ministerul pe contul său de Twitter cu puţin înainte de miezul nopţii.

„Forţele noastre cercetează amănunţit etaj cu etaj, în căutarea persoanelor care au fost uitate”, a adăugat ministerul. „Credem că toţi ostaticii au fost eliberaţi”, a mai scris pe Twitter, încheie AFP.

C.I.