19.2 C
București
joi, 7 iulie 2022 - 8:26
No menu items!

Naționala de volei feminin, calificată la Jocurile Europene

spot_img

Competiția va avea loc la Baku (Azerbaidjan), în perioada 12 iunie – 28 iunie 2015

volei_nationala

Naționala de senioare a României se numără printre cele 12 reprezentative confirmate de organizatori pentru a participa la turneul feminin de volei din cadrul primei ediții de vară a Jocurilor Europene. Competiția va avea loc la Baku, în Azerbaidjan, în perioada 12 iunie – 28 iunie 2015.

Potrivit Comitetului Olimpic și Sportiv Român, în ordinea locurilor ocupate în ierarhia europeană, celelalte 11 țări care vor fi reprezentante în turneul feminin de volei de la Baku sunt Rusia, Serbia, Italia, Turcia, Germania, Olanda, Polonia, Belgia, Croația, Bulgaria și Azerbaidjan.

Peste 6.000 de sportivi sunt așteptați să participe, anul viitor, la Jocurile Europei de la Baku. Se va concura la 20 de sporturi, dintre care 16 olimpice și patru neolimpice, iar potrivit ultimelor decizii ale organizatorilor, la 11 sporturi (atletism, box, înot, ciclism, lupte, tir cu arcul, tir sportiv, tenis de masă, taekwondo, triatlon și volei) vor fi oferite oportunități de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016.