28.9 C
București
joi, 18 august 2022 - 13:52
No menu items!

Mutație Covid-19 care păcălește testul PCR

spot_img

O nouă variantă Covid-19 se răspândește în regiunea franceză a Bretaniei, unde mai mulți pacienți au dezvoltat simptomele coronavirusului, dar au primit rezultate negative la testele PCR, relatează Bloomberg.

Evaluările preliminare nu sugerează că agentul patogen mutant este mai contagios sau provoacă boli mai severe decât alte versiuni, a declarat ministerul francez al sănătății într-un comunicat luni târziu, precizând că se fac teste privin rezistența la vaccin și la anticorpii din infecțiile anterioare.

Câțiva pacienți a căror infecție a fost confirmată cu probe din sânge sau prelevate adânc din sistemul respirator au avut la început rezultate negative cu teste standard de aur, recomandate de OMS – respectiv testele PCR. Autoritățile sanitare franceze au sporit supravegherea pe fondul îngrijorării la nivel global că alte mutații  rezistente la vaccin se pot răspândi rapid sau pot stimula simptome mai grave.

Mutația a fost confirmată prin secvențierea probelor de la opt pacienți dintr-un grup de 79 la spitalul din Lannion, în nord-vestul Bretaniei, potrivit declarației publice.